måndag 1 december 2008

Annat än mörkret gör mig trött

Bra lärare, rektorer och annan skolpersonal ska motivera och inspirera elever.
Då kan man ju tycka att elever som är tänker själva, tar egna beslut och är självständiga gör skolans personal lite extra stolt. En känsla av att lyckas med sitt arbete.

Så är det inte riktigt. I alla fall inte på Södra skolan i Motala. Där har några högstadieelever tänkt lite utanför boxen och utsett en kille till lucia. I stället för att belöna och uppmuntra nytänkande gråter skolans rektor ut i pressen. Det är ju faktiskt tradition med en tjej!
Fast så traditionsbundet kan det väl inte vara? Ska vi fira riktigt lucia borde brudarna tävla om vem som sticker ut ögonen fortast och den trettonde december skulle förvandlas till en orgie i blodbad.

Och det här med pensionärerna. Som faktiskt kan bli upprörda om det inte går en tjej med ljus i håret längst fram i luciatåget.
Det är ju nästan så jag längtar efter att bli gammal. Få vara hur gnällig som helst och folk måste anpassa sig. Man måste vara snäll mot de gamla, oavsett hur fördomsfulla och elaka de än är.
Nej, det är inte okej att vara trångsynt bara för att man är generation äldre. Antingen hänger man med i utvecklingen och anpassar sig, eller så får man gnälla för sig själv i ett hörn.

Hela grejen känns bara som en allmän ursäkt för att få vila ögonen på söta tjejer som sjunger i stämmor. Som alla andra år.
Heja alla dem som försöker få söta killar att synas lite mer!

Inga kommentarer: