torsdag 10 februari 2011

Coola killar klär i rosa

Om jag vore den här pojkens mamma skulle jag ha himla svårt att inte utsätta förskolans ansvariga för en "liten incident".

Credd till lillkillen som klär sig som han vill och använder nagellack. Och bästa mamman han har som inte hindrar honom från att göra det.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Tack!!!!
hahaha första tanken var att bomba skolan, andra tanken var.. Hur gör vi nu för att det skall bli så bra för Isak som möjligt!

Vet du.. att det är precis det här vi ville med artikeln.. att få folk engagerade.. Kanske, kanske....!!! Blir det bättre för nästa generation, tack vare barn som Isak som vågar stå på sig.

Återigen Tack!
Kram Susanne

Johanna sa...

Susanne: Din son verkar vara otroligt modig! Jag håller alla tummar för att han ska få det bra i nya skolan och att han fortsätter vara sig själv. Kram

Anonym sa...

Kärringen skulle låsas in, som har påtvingat "bög-ungen" såna vidriga vanor, ska han inte ha läppstift & käka P-Piller oxå

Johanna sa...

Men vad är det för jävla idiot till anonym som kommenterar?!?!

Jag förstår inte vad det är med människor. Människor är dumma i huvudet. I min närhet finns det människor som inte ens tycker att en pojke kan ha helrött på sig. Jag blir så upprörd att jag antingen biter mig i tungan för att inte vara jobbig, eller höjer rösten och argumenterar så att jag blir tårögd.

Johanna sa...

Anonym: Din kommentar är inte okej. Varför skulle killen inte få ha läppstift om han skulle vilja? Men p-piller verkar lite onödigt, det har ingen funktion på killar, men det kanske du redan visste?

Johanna: Ja, herregud. Funderade på att ta bort den, men samtidigt måste jag bemöta folk som inte kan se utanför sin comfort zone.
Jag fattar inte heller vad som är grejen, barn kan ha alla färger! (Och vuxna med för den delen.) Som att könet skulle sitta i färgen...

Illwill sa...

När jag var liten så hade jag både en lila och en rosa tröja om jag kommer ihåg rätt. Det var ingen som tänkte nåt extra på det. Nagellack etc kanske är att gå ett steg för långt (för mig) men om någon annan vill hålla på med sådant så är det DERAS grej och folk ska ge f*n i vad han/hon håller på med...så länge ingen blir skadad av det.

Att kalla varandra för "bög" och annat är vanligt bland barn (människor är som de flesta vet inte speciellt trevliga och det krävs träning för att vår art ska bete sig väl), men 6 år är lite väl ungt tycker jag. Detta tyder på att samhället ändrats sen jag var i den åldern (vilket är rätt förståeligt iof) och det kanske är dags att ha samtal med föräldrarna till de andra barnen? Om föräldrarna till de andra barnen är svenskar så klart, annars är det rätt så bortkastad tid. Jag hoppas att du inte är villig att offra din unge på mångkulturismens altar i god PK-anda utan prioriterar din son.

Tyvärr så har Sverige ändrats till att bli ett fegt mångkulturellt land där vi försöker anpassa oss efter den vidrigaste ideologin på planeten samtidigt som vi försöker låta folk vara hur de vill. Den ekvationen går uppenbarligen inte ihop. Vi har problem nog med bara del två.

Att historien överdrivits i media är självklart, de gör ju inget annat än att ljuga, men i detta fall spelar det inte så stor roll...ungen ska kunna få vara hur han vill utan att råka illa ut för det. Om andra barn inte vill leka med honom, det är fritt för dem, men de ska inte fysiskt ge sig på honom.

För de som tror att pojkar som bär rosa automatiskt blir homosexuella/fegisar (eller ännu värre, politiker för 7-klövern) så råder jag er att ta en titt på Rich Franklin. Han har ofta rosa byxor på sig!

Johanna sa...

Illwill: Jag förstår inte riktigt vad du vill komma med ditt snack om mångkulturen?

R: Visst blir man. Men uppenbarligen behövs det ju eftersom människor inte får vara människor utan bara kön.